ΕΛΛΗΝΙΚΑ
available new and used boats

Η προέλευση (του αθλήματος) Dragon boat sport είναι στην Νότια Κίνα.. Η άνω των 2000 ετών ιστορίας του είναι συσχετισμένη με το μύθο του Qu Yuan.

O πολυαγαπημένος ποιητής και πολιτικός της Κίνας είχε κατηγορηθεί για προδοσία με ψευδείς κατηγορίες από ζήλια και τον έστειλαν στην εξορία. Ως τελική διαμαρτυρία κατά της διεφθαρμένης κυβέρνησης του βασιλείου Chu, o Qu Yuan έπεσε στον ποταμό Milo. Οι κινέζοι δεν έχουν ξεχάσει αυτή την απελπισμένη αλλά ηρωική πράξη. Ψαράδες ανταγωνίζονταν για το ποιος θα βρει το σώμα του πριν το φαν τα ψάρια, χτυπούσαν τύμπανα, χτυπούσαν το νερό με τα κουπιά και έριχναν dumplings ρυζιού στο νερό για να αποσπάσουν την προσοχή των ψαριών. Από εδώ ξεκίνησε αυτό το έθιμο και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Σε κάθε Ασιατικό και ειρηνικό φεστιβάλ dragon boat, εκατοντάδες πλοία διαγωνίζονται μεταξύ τους και χιλιάδες άνθρωποι τους χειροκροτούν.

Μολονότι ορισμένοι ευρωπαϊκοί δρομείς είχαν λάβει μέρος σε τέτοιους διαγωνισμούς, το άθλημα έγινε γνωστό στην Ευρώπη, στα τέλη της δεκαετίας του 80. Το πρώτο dragon boat ήρθε στην Ευρώπη μέσω ταξιδιωτικού γραφείου του Χονγκ Κονγκ και της Σιγκαπούρης.


Boats