rom'ân
available new and used boats

Originar sportul cu bărcile dragon provine din sudul Chinei. Are o istorie de peste 2000 de ani și este legat de legenda lui Qu Yuan.

Cel mai adorat poet și om de stat din China, Qu Yuan în baza unor acuzații false aduse împotirva lui din simplă gelozie, a fost învinuit de trădare și a fost exilat. În ultim semn de protest împotriva guvernării corupte a statului Chu, Qu Yuan s-a aruncat în râul Milo. Chinezii nu au uitat niciodată acest act disperat însă eroic. Pescarii s-au luat la întrecere să găsească trupul poetului înainte ca acesta să fie mâncat de pești, au bătut tobele, au lovit apa cu vâslele și au aruncat găluști de orez în apă să distragă peștii.

Acesta a fost începutul tradiției care s-a menținut până în zilele noastre. La fiecare festival de bărci dragon din Asia sau din Pacific, sute de bărci se întrec între ele și mii de oameni îi încurajează. Deși la aceste competiții au participat și europeni, acest sport a devenit cunoscut în Europa doar la sfârșitul anilor ’80. Primele bărci dragon au sosit în Europa prin intermediul unor agenții de voiaj din Hong Kong și Singapore.


Boats